Akademia Pizzy
Wrocław
ul. Graniczna 8F
80 m2 przestrzeni
15+ miejsc siedzących
6+ miejsc warsztatowych
Akademia Pizzy to studio kulinarne wyposażone w profesjonalne piece do wypieku pizzy (Scugnizzo Napoletano SCN-6 i OEM Supertop 635 L) i wyspę warsztatową do pracy nad idealnym ciastem. Tutaj zdobędziesz wiedzę na temat właściwości składników i poznasz receptury na wszystkie rodzaje pizzy.
Zaprezentujemy Ci szeroką ofertę produktów dla restauracji wyspecjalizowanych w kuchni włoskiej, pizzerii czy trattorii; wspólnie znajdziemy najlepsze rozwiązania dla Twojego biznesu – organizując warsztaty kulinarne, szkolenia, konsultacje indywidualne i testy produktów; pomożemy w selekcji, kompozycji i przygotowaniu dań do Twojej karty, pokażemy techniki obróbki poszczególnych składników oraz udzielimy wskazówek dotyczących prezentacji i aranżacji.
Współpracujemy z Petra Molino Quaglia – włoską firmą produkującą profesjonalne mąki do pizzy od 1914 roku. Organizujemy także specjalistyczne warsztaty poświęcone różnym rodzajom pizzy z ekspertami z Università della Pizza.