Akademia Bidfood to projekt kulinarno-edukacyjny skierowany do profesjonalistów z branży gastronomicznej. Jeśli potrzebujesz merytorycznego wsparcia, pomocy w zbudowaniu menu lub przestrzeni do szkoleń dla swojego zespołu – możesz na nas liczyć!
Warsztaty, szkolenia oraz spotkania dla kucharzy, restauratorów i managerów z branży odbywają się w naszych specjalistycznych studiach kulinarnych w Warszawie, Łodzi i we Wrocławiu oraz przestrzeniach Fine Spot - w Krakowie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu .Akademia oferuje także realizację projektów u klienta lub w innych wynajętych przestrzeniach.
Znamy przepis na Twój sukces!
Akademia Bidfood to przede wszystkim kompleksowe wsparcie oraz rozwój branży gastronomicznej. Przekazujemy specjalistyczną wiedzę, prowadzimy profesjonalne szkolenia, a także dostarczamy efektywne narzędzia biznesowe. W podejmowanych działaniach
stawiamy na praktyczne umiejętności oraz nowoczesne podejście do gastronomii, dzięki czemu nasi klienci są zawsze krok przed konkurencją. Wprowadzamy na rynek najnowsze trendy kulinarne, pokazujemy jak skutecznie przełożyć je w działalność lokalu oraz pomagamy dostosować ofertę do zmieniających się oczekiwań.
Nasz zespół ekspertów składa się z doświadczonych szefów kuchni, specjalistów ds. zarządzania gastronomią oraz konsultantów biznesowych, którzy na każdym etapie dzielą się swoim doświadczeniem i służą pomocą. Wierzymy, że sukces naszych klientów jest naszym sukcesem, dlatego zapewniamy kompleksowe wsparcie – od indywidualnych konsultacji po dedykowane warsztaty, które umożliwiają rozwój zarówno początkującym, jak i doświadczonym restauratorom.
praktyki w wyborze produktów dla gastronomii
doświadczenia w doradztwie kulinarnym
Szkolenia kulinarne i biznesowe z szefami kuchni i ekspertami, testy produktów, praca nad koncepcjami kulinarnymi.
Dla restauracji, hoteli, cateringów, kawiarni.
Szkolenia sushi, pokazy kulinarne i prezentacje produktów kuchni orientalnych - japońskiej, koreańskiej czy chińskiej.
Dla restauracji i barów sushi, hoteli i street foodów.
Warsztaty pizzy z pizzaiolo, szkolenia, pokazy kulinarne i prezentacje produktów i dań kuchni włoskiej.
Dla pizzerii i trattorii, restauracji serwujących dania kuchni śródziemnomorskiej.



