Przejdź do głównej treści

Prowadzący

BIDFOOD
Prowadzący
Paweł Fajfrowski

Paweł Fajfrowski

Szef kuchni

Ma ponad 18 lat doświadczenia opartego na krajowej, jak i zagranicznej edukacji. Szkolił się w tradycyjnych bistro i gwiazdkowych restauracjach, pracował jako szef kuchni w hotelach we Francji i Irlandii. Najlepiej odnajduje się w kuchni nowoczesnej i klasycznej kuchni francuskiej. Posiada bezcenne doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu gastronomicznego.

Grzegorz Dawidziuk

Grzegorz Dawidziuk

Szef kuchni

Pracę w gastronomii rozpoczął 18 lat temu w hotelu, by w kolejnych latach nabierać doświadczenia w uznanych warszawskich restauracjach. Jako szef kuchni prowadził lokale w Warszawie oraz Kopenhadze, a jako szef kreatywny w ramach współpracy projektowej otwierał i zarządzał różnorodnymi konceptami gastronomicznymi. Bliskie są mu kuchnia śródziemnomorska i nowoczesna polska — również w odsłonie wegetariańskiej. Interesuje się technologią żywienia.

Tomasz Apanasewicz

Tomasz Apanasewicz

Doradca kulinarny ds. kuchni śródziemnomorskiej - pizzaiolo

Przez wiele lat pasję do kulinariów realizował równolegle z codzienną pracą. Zdobywał branżową wiedzę i poznawał nowe smaki pracując w restauracjach serwujących kuchnię włoską. Podczas szkoleń przygotowuje różne rodzaje pizzy i dania kuchni śródziemnomorskiej, a jego specjalizacją są makarony.Certyfikowany pizzaiolo AVPN.

Marek Popławski
Współpraca

Marek Popławski

Szef kuchni

Od ponad 9 lat prowadzi restaurację Buri Sushi w Warszawie. Doświadczenie zdobywał w Barcelonie u światowego potentata sprzedaży ryb –Ricardo Fuentes e Hijos. Pracując tam, uczył się tajników kulinarnych od Japończyków, prowadzących lokalne restauracje sushi. Jako jeden z 11 szefów kuchni z Europy zakwalifikował się do programu JETRO i wziął udział w cyklu szkoleń na temat tradycyjnej kuchni japońskiej. Specjalizuje się w Washoku.

Bartłomiej Fryc

Bartłomiej Fryc

Specjalista Smart Food

Przeszedł przez wszystkie stanowiska na kuchni, od pomocnika kucharza, szefa zmiany, po szefa kuchni. Posiada doświadczenie w tworzeniu restauracyjnych kart menu, przygotowywaniu bankietów, kolacji degustacyjnych i live-cookingu. Pracował ze specjalistami w dziedzinie kuchni azjatyckich w warszawskich restauracjach.  

Paweł Andruszkiewicz

Paweł Andruszkiewicz

Specjalista Smart Food

Od 15 lat związany z gastronomią. Doświadczenie zdobywał pod okiem szefów kuchni w renomowanych brytyjskich restauracjach. Miłośnik wyzwań i poszukiwacz kulinarnych inspiracji. Entuzjasta nowoczesnych, kreatywnych dań w orientalnym stylu. W swojej pracy ceni sobie kontakt z klientem i możliwość testowania nowych przepisów.

Wiktoria Yaba-Wiśniewska

Wiktoria Yaba-Wiśniewska

Specjalistka Smart Food

Tajniki kuchni japońskiej poznała mieszkając 10 lat w Japonii. Po powrocie do Polski otworzyła restaurację japońską w Krakowie, gdzie serwowała ramen. Posiada doświadczenie w pracy na różnych stanowiskach – od kucharza po zaopatrzeniowca i managera. Prowadziła kursy kucharskie dla młodzieży. Specjalizuje się w ciepłej kuchni japońskiej.

Patryk Bujacz

Patryk Bujacz

Manager Pinia Food

Związany z gastronomią od ponad 11 lat. Pracował jako kucharz, pizzerman i manager restauracji. Zajmuje się rozwijaniem asortymentu kuchni włoskiej. Dużą uwagę przykłada do pochodzenia i jakości składników. Odpowiada za rozwój asortymentu kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej w Bidfood z ramienia Pinia Food.

Tomasz Królikowski
Współpraca

Tomasz Królikowski

Szef kuchni

Doświadczony szef kuchni, ambasador marki Lee Kum Kee. Szkolił się w Mediolanie, pracował w cenionych restauracjach w Londynie. Po powrocie zajął się działalnością szkoleniową, ma doświadczenie w prowadzeniu biznesów cateringowych. Prowadzi targi, pokazy i wydarzenia, gotuje w programach telewizyjnych. Specjalizuje się w kuchni chińskiej.

Inessa Kim
Współpraca

Inessa Kim

Szefowa kuchni

Posiada doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu gastronomicznego – przez kilka lat prowadziła własny lokal w centrum Warszawy z kuchnią wielokulturową. Ceni wysokiej jakości produkty i przywiązuje dużą wagę do aspektów zdrowotnych jedzenia. Brała udział w programie kulinarnym TOP CHEF, wydała dwie książki kulinarne, gotuje w programach telewizyjnych. Specjalizuje się w kuchni koreańskiej.

Marek Siol
Współpraca

Marek Siol

Szef kuchni

Posiada ponad 15-letnie doświadczenie w gastronomii. Od pięciu lat dowodzi zespołem w restauracji Nago Sushi&Sake w Krakowie, gdzie serwuje dania kuchni japońskiej i nowoczesnej azjatyckiej. Regularnie prowadzi warsztaty kulinarne, jest autorem bloga kulinarnego Hungry Eyes.

Kacper Woźniak

Kacper Woźniak

Sommelier

Certyfikowany sommelier Court of Master Sommeliers, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Ukończył kurs Diploma Wine&Spirit Education Trust w Londynie. Wiele lat pracował w znanych londyńskich restauracjach, gdzie zdobywał doświadczenie, zarządzając listami win i zespołem sommelierów. Selekcjoner wina i innych produktów alkoholowych dla Fine Wine, trener oraz prowadzący wielu spotkań, degustacji, szkoleń.

Krzysztof Sułek

Krzysztof Sułek

Sommelier

Od ponad dwóch dekad zaangażowany w krzewienie kultury wina. Szkoleniowiec, dziennikarz prasowy, internetowy, a także radiowy. Historyk w świecie wina, winiarski hedonista. Miłośnik kierunków winnych odległych i tych całkiem bliskich, patrzący na wino poprzez pryzmat kontekstu kulturowego.

Rafał Antoniak

Rafał Antoniak

Sommelier

Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, uczestnik Mistrzostw Polski Sommelierów. Jako sommelier pracował w restauracjach w Polsce i we Francji. Odbył wiele kursów barmańskich, baristycznych oraz kelnerskich. Z zawodu technik hotelarz, magister zarządzania i marketingu w hotelarstwie, gastronomii, turystyce i rekreacji. Autor prac o tematyce winiarskiej.

Giovanni Marchetto

Giovanni Marchetto

Ekspert Petra Molino Quaglia - pizzaiolo

Włoski ekspert w dziedzinie mąki i ciast, dyplomowany technolog żywności. Kiedyś stażysta w laboratorium Molino Quaglia, zdobywał doświadczenie m.in. w jednej z topowych pizzerii we Włoszech - Grigoris w Mestre. Podczas światowej wystawy EXPO w Mediolanie odpowiadał za stoisko Mamapetra – projektu innowacyjnej, zrównoważonej i awangardowej piekarni przyszłości. Wykładowca na Università della Pizza®, prowadzi szkolenia i warsztaty z pizzy we Włoszech i za granicą.  

Prowadzący
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Prowadzący
Czego szukasz?
Zamknij
Prowadzący
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu