Przejdź do głównej treści

Prowadzący

BIDFOOD
Prowadzący
Paweł Fajfrowski

Paweł Fajfrowski

Szef kuchni

Ma ponad 16 lat doświadczenia opartego na krajowej, jak i zagranicznej edukacji. Szkolił się w tradycyjnych bistro i gwiazdkowych restauracjach, pracował jako szef kuchni w hotelach we Francji i Irlandii. Najlepiej odnajduje się w kuchni nowoczesnej i klasycznej kuchni francuskiej. Posiada bezcenne doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu gastronomicznego.

Marek Popławski
Współpraca

Marek Popławski

Szef kuchni

Od ponad 8 lat prowadzi restaurację Buri Sushi w Warszawie. Doświadczenie zdobywał w Barcelonie u światowego potentata sprzedaży ryb –Ricardo Fuentes e Hijos. Pracując tam, uczył się tajników kulinarnych od Japończyków, prowadzących lokalne restauracje sushi. Jako jeden z 11 szefów kuchni z Europy zakwalifikował się do programu JETRO i wziął udział w cyklu szkoleń na temat tradycyjnej kuchni japońskiej. Specjalizuje się w Washoku.

Tomasz Apanasewicz

Tomasz Apanasewicz

Doradca kulinarny ds. kuchni śródziemnomorskiej - pizzaiolo

Przez wiele lat pasję do kulinariów realizował równolegle z codzienną pracą. Zdobywał branżową wiedzę i poznawał nowe smaki pracując w restauracjach serwujących kuchnię włoską. Podczas szkoleń przygotowuje różne rodzaje pizzy i dania kuchni śródziemnomorskiej, a jego specjalizacją są makarony.

Bartłomiej Fryc

Bartłomiej Fryc

Specjalista ds. rozwoju rynku kuchni orientalnej

Przeszedł przez wszystkie stanowiska na kuchni, od pomocnika kucharza, szefa zmiany, po szefa kuchni. Posiada doświadczenie w tworzeniu restauracyjnych kart menu, przygotowywaniu bankietów, kolacji degustacyjnych i live-cookingu. Pracował ze specjalistami w dziedzinie kuchni azjatyckich w warszawskich restauracjach.  

Wiktoria Yaba-Wiśniewska

Wiktoria Yaba-Wiśniewska

Specjalistka ds. rozwoju rynku kuchni orientalnej

Tajniki kuchni japońskiej poznała mieszkając 10 lat w Japonii. Po powrocie do Polski otworzyła restaurację japońską w Krakowie, gdzie serwowała ramen. Posiada doświadczenie w pracy na różnych stanowiskach – od kucharza po zaopatrzeniowca i managera. Prowadziła kursy kucharskie dla młodzieży. Specjalizuje się w ciepłej kuchni japońskiej.

Patryk Bujacz

Patryk Bujacz

Koordynator projektu pizza

Związany z gastronomią od ponad 10 lat. Pracował jako kucharz, pizzerman i manager restauracji. Zajmuje się rozwijaniem asortymentu kuchni włoskiej. Dużą uwagę przykłada do pochodzenia i jakości składników. Prowadzi specjalistyczne szkolenia z przygotowywania ciast i pizzy, m.in. klasycznej czy neapolitańskiej.

Magdalena Tramma

Magdalena Tramma

Specjalistka ds. rozwoju rynku kuchni śródziemnomorskiej

Pół-Polka, pół-Włoszka. Zamiłowanie do kuchni włoskiej wyniosła z domu i rodzinnego biznesu gastronomicznego. Doświadczenie zdobywała pomagając rodzicom w każdym aspekcie prowadzenia pizzerii – od gotowania po zarządzanie salą. Specjalizuje się w przygotowywaniu pizzy rzymskiej i neapolitańskiej, lubi pracować z makaronami.

Bartłomiej Kochman

Bartłomiej Kochman

Specjalista ds. rozwoju rynku kuchni orientalnej

Kucharz z wykształcenia i pasji. Pracował w warszawskich hotelach i restauracjach pod okiem cenionych szefów kuchni. Najbliższa jest mu kuchnia tajska.

Leonardo Griso

Leonardo Griso

Specjalista ds. rozwoju rynku kuchni śródziemnomorskiej

Pochodzi z Włoch, związany z gastronomią od dziecka, uczył się gotowania od ojca restauratora. Kucharz i pizzaiolo z pasji. Specjalizuje się w przygotowywaniu makaronów i pizzy neapolitańskiej.

Tomasz Królikowski
Współpraca

Tomasz Królikowski

Szef kuchni

Doświadczony szef kuchni, ambasador marki Lee Kum Kee. Szkolił się w Mediolanie, pracował w cenionych restauracjach w Londynie. Po powrocie zajął się działalnością szkoleniową, ma doświadczenie w prowadzeniu biznesów cateringowych. Prowadzi targi, pokazy i wydarzenia, gotuje w programach telewizyjnych. Specjalizuje się w kuchni chińskiej.

Inessa Kim
Współpraca

Inessa Kim

Szefowa kuchni

Posiada doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu gastronomicznego – przez kilka lat prowadziła własny lokal w centrum Warszawy z kuchnią wielokulturową. Ceni wysokiej jakości produkty i przywiązuje dużą wagę do aspektów zdrowotnych jedzenia. Brała udział w programie kulinarnym TOP CHEF, wydała dwie książki kulinarne, gotuje w programach telewizyjnych. Specjalizuje się w kuchni koreańskiej.

Marek Siol
Współpraca

Marek Siol

Szef kuchni

Posiada ponad 15-letnie doświadczenie w gastronomii. Od pięciu lat dowodzi zespołem w restauracji Nago Sushi&Sake w Krakowie, gdzie serwuje dania kuchni japońskiej i nowoczesnej azjatyckiej. Regularnie prowadzi warsztaty kulinarne, jest autorem bloga kulinarnego Hungry Eyes.

Kacper Woźniak

Kacper Woźniak

Sommelier

Certyfikowany sommelier Court of Master Sommeliers, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Ukończył kurs Diploma Wine&Spirit Education Trust w Londynie. Wiele lat pracował w znanych londyńskich restauracjach, gdzie zdobywał doświadczenie, zarządzając listami win i zespołem sommelierów. Selekcjoner wina i innych produktów alkoholowych dla Fine Wine, trener oraz prowadzący wielu spotkań, degustacji, szkoleń.

Giovanni Marchetto

Giovanni Marchetto

Ekspert Petra Molino Quaglia - pizzaiolo

Włoski ekspert w dziedzinie mąki i ciast, dyplomowany technolog żywności. Kiedyś stażysta w laboratorium Molino Quaglia, zdobywał doświadczenie m.in. w jednej z topowych pizzerii we Włoszech - Grigoris w Mestre. Podczas światowej wystawy EXPO w Mediolanie odpowiadał za stoisko Mamapetra – projektu innowacyjnej, zrównoważonej i awangardowej piekarni przyszłości. Wykładowca na Università della Pizza®, prowadzi szkolenia i warsztaty z pizzy we Włoszech i za granicą.  

Prowadzący
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Prowadzący
Czego szukasz?
Zamknij
Prowadzący
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu