Przejdź do głównej treści

FAQ

BIDFOOD
FAQ

Najczęściej zadawane pytania

1.
Co to jest Akademia Bidfood?

Akademia Bidfood to projekt szkoleniowo-doradczy dla profesjonalistów z branży horeca realizowany przez Bidfood Farutex. 

2.
Gdzie odbywają się szkolenia Akademii Bidfood?

Szkolenia Akademii Bidfood odbywają się w naszych specjalistycznych studiach kulinarnych zlokalizowanych w Warszawie, Wrocławiu i Łodzi. W ramach projektu spotkania organizujemy również w przestrzeniach Fine Spot w Krakowie, Gdańsku i Poznaniu. Na życzenie istnieje możliwość przeprowadzenia spotkania u klienta.

3.
Jak zapisać się na szkolenie Akademii Bidfood?

Chęć uczestnictwa w szkoleniach Akademii Bidfood, można zgłosić na trzy sposoby:
- jeśli jesteś klientem Bidfood Farutex – skontaktuj się ze swoim przedstawicielem handlowym;
- wyślij wiadomość e-mail na adres: akademia@bidfood.pl;
- wypełnij formularz kontaktowy w zakładce www.akademiabidfood.pl/kontakt.

4.
Czy udział w szkoleniach Akademii Bidfood jest płatny?

Doradztwo kulinarne w ramach Akademii Bidfood jest bezpłatne dla klientów Bidfood Farutex. 

5.
Czy muszę być klientem Bidfood Farutex aby wziąć udział w szkoleniach?

Jeśli już współpracujemy – skontaktuj się ze swoim opiekunem handlowym, aby uzyskać więcej informacji. Jeśli nas nie znasz, szukasz sprawdzonego dostawcy produktów do gastronomii, otwierasz nowy lokal, potrzebujesz szkoleń dla swojego zespołu – napisz do nas: bidfood.pl/napisz-do-nas.

6.
Gdzie znajdę informacje o planowanych szkoleniach?

Aby uzyskać informacje o planowanych szkoleniach:
- skontaktuj się ze swoim opiekunem handlowym;
- napisz do nas maila z konkretnym pytaniem i prześlij go na adres akademia@bidfood.pl.
Ze względu na indywidualny charakter wielu spotkań, nie udostępniamy codziennego kalendarza szkoleń.

7.
Czy muszę pracować w gastronomii, aby wziąć udział w szkoleniach?

Szkolenia Akademii Bidfood skierowane są do osób z branży gastronomicznej - mają na celu zdobycie nowej wiedzy oraz podnoszenie kwalifikacji. Jeśli jesteś zainteresowany warsztatami kulinarnymi dla firm lub prywatnie, sprawdź ofertę przestrzeni Fine Spot.

8.
Jakiego wyposażenia i sprzętu mogę spodziewać się w studiach kulinarnych?

Każda z naszych Akademii posiada sprzęt, jaki znajdziesz w profesjonalnej, restauracyjnej kuchni. Ponadto, w każdym studiu znajdziesz sprzęt i akcesoria związane z jego specjalizacją, czyli np. w Akademii Pizzy posiadamy piece do wypieków różnych rodzajów pizzy, a w Akademii Orientu akcesoria do przygotowywania sushi i dań azjatyckich.

9.
W jakich godzinach odbywają się szkolenia, ile trwają?

Godzina rozpoczęcia szkolenia zależy od przyjętej formy spotkania i grupy uczestników. Jednak najczęściej pokazy zaczynamy o godzinie 11:00, trwają one ok. 2,5-3 h. Standardowo Akademie działają w godzinach 8:00-16:00.

10.
Ile osób z mojego zespołu może wziąć udział w szkoleniu?

Liczba osób zależy od formy spotkania. W ramach Akademii Bidfood oferujemy udział w szkoleniach grupowych lub indywidualnych.

11.
Czy po szkoleniu dostanę certyfikat udziału?

Na życzenie przygotowujemy certyfikaty w wersji elektronicznej z podpisem prowadzącego spotkanie. 

12.
Czy muszę zabrać coś ze sobą na szkolenie?

Zapewniamy produkty i sprzęt do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych. Jeśli chodzi o odzież - to zależy od przyjętej formy spotkania. Jeśli umówiony jesteś na warsztaty, zabierz ze sobą kitel i wygodne buty. Na miejscu zapewniamy fartuchy.

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
FAQ
Czego szukasz?
Zamknij
FAQ
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu