Przejdź do głównej treści
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Nowość
Kategoria: Burgery

Burger azjatycki z łososiem i krewetką

1 osoba
Składniki
  • Łosoś burger vac mrożony  Mowi 1 szt.
  • Mini bułka czarna hamburger Grano 1 szt.
  • Sałatka Wakame Asiya 40 g
  • Pak choi 100 g

Składniki na krewetki:

  • Krewetki 31/40 surowe obrane z ogonem mrożone IQF  Sea Story 2 szt.
  • Panierka panko Asiya 20 g
  • 1 jajko

Składniki na sos:

  • Chili chrupiące w oleju Laoganma 1 łyżka
  • Majonez 2 łyżki
Przygotowanie

Przygotowanie krewetek:
Krewetki rozmroź i oczyść. Jajko rozkłóć w misce. Krewetki obtocz w jajku i panierce panko. Smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.

Przygotowanie sosu:
Majonez wymieszaj z chrupiącym chilii w proporcji 2:1.

Sposób podania:
Bułkę zgrilluj od strony miękiszu, mięso wysmaż na wybrany stopień. Burgera złóż warstwowo: dół bułki, sos, pak choi, burger, sałatka wakame, góra bułki.

Paweł Fajfrowski
Autor przepisu
Paweł Fajfrowski
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Czego szukasz?
Zamknij
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu