Przejdź do głównej treści
Karmazyn z borowikami
Karmazyn z borowikamiKarmazyn z borowikami
Nowość
Kategoria: Dania główne

Karmazyn z borowikami

Składniki
  • Karmazyn
  • Grzyby borowiki Forrest
  • Koper włoski
  • Ziemniaki
  • Demi glace fond rybny
  • Białe wino do gotowania
  • Do smaku: czosnek, tymianek, liście nasturcji
Przygotowanie

Borowika odmrażaj dzień wcześniej i zostaw na noc w temperaturze chłodniczej. Następnego dnia wyfiletuj i wyciągnij ości z karmazyna, smaż od strony skóry na rozgrzanej patelni. Borowika pokrój na połówki i smaż na patelni na maśle klarowanym. Gdy grzyby się zarumienią dodaj pokrojony wcześniej na cienkie plastry koper włoski. Małe ziemniaki pokrój na pół i zetnij ich końcówki. Smaż je na patelni z obu stron. Na tej, na której była smażona ryba dodaj białe wino do gotowania, odparuj i dodaj demi glace fond rybny (do smaku można dodać czosnek, tymianek). Kolejno wykładaj na talerz fenkuł z grzybami, rybę i ziemniaki, następnie dookoła polej powstałym sosem rybnym. Dekoruj liśćmi nasturcji.

Karmazyn z borowikamiKarmazyn z borowikami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Karmazyn z borowikami
Czego szukasz?
Zamknij
Karmazyn z borowikami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu