Przejdź do głównej treści
Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowymKarp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Kategoria: Dania główne

Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym

1 osoba
Składniki

• Filet z karpia 150 g
• Purée porzeczkowe Ponthier 30 g
• Śmietana 20 ml
• Masło klarowane 3 łyżki
• Kasza pęczak Grano 60 g
• Rodzynki Cook Basic 40 g
• Migdały Cook Basic 30 g
• Cebula 40 g
• Kora cynamonu 12 szt.
• Pieprz cytrynowy - do smaku
• Sól i pieprz - do smaku

Przygotowanie

Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle, a następnie dodaj rodzynki i migdały. Podlej purée porzeczkowym. Po zagotowaniu podlej śmietaną i dopraw do smaku. 

Pęczak ugotuj z cynamonem do miękkości.

Karpia usmaż na patelni, dopraw pieprzem cytrynowym i ułóż na kaszy, polewając delikatnie sosem.

Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowymKarp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Czego szukasz?
Zamknij
Karp w sosie bakaliowo-porzeczkowym z pęczakiem cynamonowym
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu