Przejdź do głównej treści
Łosoś na purée z groszku
Łosoś na purée z groszkuŁosoś na purée z groszku
Kategoria: Dania główne

Łosoś na purée z groszku

10 osób
Składniki

• Łosoś 1,5 kg
• Groszek zielony mrożony 1 kg
• Limonka 2 szt.
• Szparagi białe 5 szt.
• Szparagi zielone 5 szt.
• Rzodkiewka 3 szt.
• Oliwa cytrynowa 50 ml
• Miód 1 łyżeczka
• Masło klarowane
• Chrobotek 200 g

Przygotowanie

Rybę wyporcjuj, wyjmij ości i wstaw do solanki 4% (40 g soli na 1 l wody) na 30 min. Mrożony groszek zmiksuj w Thermomiksie z wodą, przecedź przez sitko, zagrzej i dopraw do smaku z dodatkiem soku z limonki.

Z oliwy cytrynowej, miodu i odrobiny soli przygotuj dressing. Szparagi i rzodkiewkę pokrój cienko na mandolinie, przełóż do wody z lodem, a przed podaniem wymieszaj z dressingiem. Chrobotka ugotuj w wodzie z cukrem, wysusz.

Łosoś na purée z groszkuŁosoś na purée z groszku
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Łosoś na purée z groszku
Czego szukasz?
Zamknij
Łosoś na purée z groszku
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu