Przejdź do głównej treści
Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majerankuPieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Kategoria: Dania główne

Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku

3-4 osoby
Składniki

• Karczek wieprzowy 500 g
• Purée z czosnku 10 g
• Purée z szalotki 20 g
• Majeranek Horeca Aroma - do marynaty
• Sól - do marynaty
• Czarny pieprz świeżo mielony - do marynaty
• Olej roślinny 20 ml

Przygotowanie

W karczek wieprzowy wetrzyj purée z czosnku i szalotki, majeranek, sól oraz pieprz, polej olejem i zawiń w papier do gotowania. Tak przygotowane mięso włóż na noc do lodówki.
Ogrzane do temperatury pokojowej mięso podsmaż na gorącej patelni, a następnie uformuj paczuszki i piecz w temp. 160ºС przez 40 min. lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz porcji mięsa osiągnie 78ºС. Ostudź, a następnie pokrój na cienkie plastry.

Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majerankuPieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Czego szukasz?
Zamknij
Pieczony karczek wieprzowy marynowany w czosnku i majeranku
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu