Przejdź do głównej treści
Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim seremPlacki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Kategoria: Dania główne

Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem

15 osób
Składniki

• Placki ziemniaczane 30 szt.
• Podgrzybki 800 g
• Śmietana 20% 1 l
• Cebula 300 g
• Tymianek liofilizowany 10 g
• Rolada kozia 200 g
• Olej uniwersalny 100 ml
• Sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Następnie dodaj podgrzybki i tymianek, wymieszaj. Podlej śmietaną Debic i zredukuj do konsystencji sosu. Na końcu dodaj kozi ser pokrojony w kostkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z wcześniej przygotowanym sosem. 

Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim seremPlacki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Czego szukasz?
Zamknij
Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu