Przejdź do głównej treści
Placki ziemniaczane z chorizo
Placki ziemniaczane z chorizoPlacki ziemniaczane z chorizo
Kategoria: Dania główne

Placki ziemniaczane z chorizo

15 osób
Składniki

• Placki ziemniaczane 30 szt.
• Kiełbasa chorizo 400 g
• Fasola czerwona 300 g
• Kukurydza Cook Premium 200 g
• Cebula 300 g
• Kmin rzymski 2 g
• Olej 100 ml
• Sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo i delikatnie podduś. Dodaj kumin, kukurydzę, czerwoną fasolę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj i odstaw.

Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z wcześniej przygotowanym sosem.

 

Placki ziemniaczane z chorizoPlacki ziemniaczane z chorizo
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Placki ziemniaczane z chorizo
Czego szukasz?
Zamknij
Placki ziemniaczane z chorizo
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu