Przejdź do głównej treści
Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowymPolędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Kategoria: Dania główne

Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym

1 osoba
Składniki

• Polędwica z sarny 200 g
• Polenta 40 g
• Bulion wołowy 150 ml
• Borowiki Forrest 50 g
• Purée mix z czerwonych owoców Ponthier 50 g
• Czerwone wino do gotowania Campi Reali 70 ml
• Rabarbar 50 g
• Cebula 30 g
• Miód 30 g
• Masło klarowane 50 ml
• Owoce jałowca Horeca Aroma - do smaku
• Cukier - do smaku
• Sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie

Polędwicę zamarynuj w purée owocowym z dodatkiem miodu, soli, pieprzu i owoców jałowca na ok. 6 godz.

Polenta:
Borowiki podsmaż z cebulą i zalej bulionem. Gdy zacznie się gotować, wsyp polentę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż do filiżanek do espresso i wystudź.

Sos rabarbarowy:
Obierz rabarbar i pokrój w paski. Następnie podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i miodem. Podlej winem.

Sposób podania:
Polędwicę z sarny zgrilluj i podaj z podgrzaną w piekarniku polentą. Połóż na sosie rabarbarowym.

Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowymPolędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Czego szukasz?
Zamknij
Polędwica z sarny z grzybową polentą i sosem rabarbarowym
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu