Przejdź do głównej treści
Zupa rybna z pomidorami
Zupa rybna z pomidoramiZupa rybna z pomidorami
Kategoria: Fine dining

Zupa rybna z pomidorami

6 osób
Składniki

Zupa:
• Marchew mała 1 szt.
• Seler naciowy 1 łodyga
• Czosnek 2 ząbki
• Pietruszka mała 1 szt.
• Papryczka chilli mała 1 szt.
• Cebula mała 1 szt.
• Oliwa – do smażenia
• Białe wino do gotowania Campi Reali 100 ml 
• Mocny rybny wywar 1 l
• Pomidory pelati 1 kg
• Sól, pieprz, wędzona słodka papryka, cukier – do smaku

Do dekoracji:
• Krewetki 6 szt.
• Małże hotate 6 szt.
• Łosoś 6 kostek
• Sardynka 12 szt.
• Kapary z szypułkami Arco 18 szt.
• Ośmiornica 6 macek
• Mikroliście 

Przygotowanie

Warzywa (marchew, seler, czosnek, pietruszkę, chilli, cebulę) pokrój drobno, przesmaż na oliwie. Podlej winem, odparuj. Dolej wywar rybny i gotuj w nim warzywa do miękkości. Następnie dodaj pomidory. Całość zagotuj i zmiksuj w Thermomixie, przecedź przez drobne sito. Zagotuj jeszcze raz i dopraw do smaku: solą, cukrem i wędzoną papryką.

Owoce morza przygotuj na grillu lub patelni, dopraw do smaku odrobiną soli. Układaj fantazyjnie na rancie talerza, ozdób mikroliśćmi.

Zupa rybna z pomidoramiZupa rybna z pomidorami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Zupa rybna z pomidorami
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa rybna z pomidorami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu