Przejdź do głównej treści
Zupa rybna z pomidorami
Kategoria: Fine dining

Zupa rybna z pomidorami

6 osób
Składniki

Zupa:
• Marchew mała 1 szt.
• Seler naciowy 1 łodyga
• Czosnek 2 ząbki
• Pietruszka mała 1 szt.
• Papryczka chilli mała 1 szt.
• Cebula mała 1 szt.
• Oliwa – do smażenia
• Białe wino do gotowania Campi Reali 100 ml 
• Mocny rybny wywar 1 l
• Pomidory pelati 1 kg
• Sól, pieprz, wędzona słodka papryka, cukier – do smaku

Do dekoracji:
• Krewetki 6 szt.
• Małże hotate 6 szt.
• Łosoś 6 kostek
• Sardynka 12 szt.
• Kapary z szypułkami Arco 18 szt.
• Ośmiornica 6 macek
• Mikroliście 

Przygotowanie

Warzywa (marchew, seler, czosnek, pietruszkę, chilli, cebulę) pokrój drobno, przesmaż na oliwie. Podlej winem, odparuj. Dolej wywar rybny i gotuj w nim warzywa do miękkości. Następnie dodaj pomidory. Całość zagotuj i zmiksuj w Thermomixie, przecedź przez drobne sito. Zagotuj jeszcze raz i dopraw do smaku: solą, cukrem i wędzoną papryką.

Owoce morza przygotuj na grillu lub patelni, dopraw do smaku odrobiną soli. Układaj fantazyjnie na rancie talerza, ozdób mikroliśćmi.

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Zupa rybna z pomidorami
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa rybna z pomidorami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu