Przejdź do głównej treści
Spices Japan
Nowość
Kategoria: Koktajle

Spices Japan

WYPRÓBUJ!
Dym stał się jednym z najważniejszych elementów współczesnej barmańskiej estetyki. Za pomocą pistoletu
do wędzenia (smoking gun) lub wędzarki barowej (bar smoker) barmani infuzują koktajle subtelnym aromatem drewna, przypraw czy ziół.

Dym unoszący się nad szkłem nie tylko przyciąga wzrok, ale także wzbogaca smak napoju, nadając mu głębię i tajemniczość.

Składniki

• 60 ml sake
• 3 liście limonki
• 20 ml soku tłoczonego Limonka Soleo Pure
• 1 sztuka trawy cytrynowej
• 20 ml syropu Cukier Trzcinowy 68Bar
• 1/5 świeżej papryczki chilli
• 20 ml płynnego białka

Przygotowanie

Pokrój papryczkę i trawę cytrynową. Składniki koktajlu wrzuć do shakera i wygnieć muddlerem.

Wlej płynne składniki i wstrząśnij bez lodu.

Dodaj lód i delikatnie potrząsaj.

Przelej do kieliszka koktajlowego.

Udekoruj liśćmi kafiru.

Rafał Antoniak
Autor przepisu
Rafał Antoniak

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Spices Japan
Czego szukasz?
Zamknij
Spices Japan
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu