Przejdź do głównej treści
Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winemMakaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Kategoria: Makarony

Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem

10 osób
Składniki

• Makaron spaghetti alla chitarra 800 g
• Oliwa pomace 50 ml
• Cebula 100 g
• Czosnek 6 ząbków
• Papryka chilli 2 szt.
• Wino białe wytrawne 250 ml
• Frutti di mare Sea Story 600 g
• Pomidorki O Sole Mio Ginos 300 g
• Oliwki czarne krojone Cook Premium 300 g
• Masło 200 g
• Natka pietruszki 50 g
• Szpinak baby 150 g
• Oliwki czarne
• Sól – do smaku

Przygotowanie

Ugotuj makaron. Na patelni z oliwą przesmaż cebulę, czosnek i paprykę chilli, dodaj owoce morza. Całość smaż przez chwilę, następnie podlej białym winem, poczekaj, aż wino odparuje. Dodaj pomidorki, oliwki, zimne masło, szpinak i natkę pietruszki. Makaron połącz z sosem.

Sposób podania:
Danie udekoruj świeżymi liskami szpinaku.

Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winemMakaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron chitarra z owocami morza, szpinakiem baby i białym winem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu