Przejdź do głównej treści
Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowymMakaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Kategoria: Makarony

Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym

Składniki

• Makaron fettucine 5 gniazd
• Szynka dojrzewająca 2 plastry
• Pesto bazyliowe Ginos 1 łyżka
• Białe wino do gotowania Campi Reali 50 ml
• Masło klarowane 3 łyżki
• Masło 15 g
• Czosnek 2 ząbki
• Szparagi 5 szt.
• Szalotka 1 szt.
• Ser Grana Padano 20 g
• Pieprz świeżo mielony i sól - do smaku

Przygotowanie

Na wrzącą, osoloną wodę wrzuć gniazda makaronu i gotuj ok. 5 min. Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć posiekaną szalotkę, czosnek i pokrojoną w paski szynkę. Smaż, aż całość zacznie się rumienić. Następnie dodaj wino i odparuj do połowy objętości. Zmniejsz ogień, dodaj masło, pesto i chwilę gotuj tak, żeby całość połączyła się w sos. Na koniec dodaj pokrojone w słupki szparagi i świeżo ugotowany makaron. Dopraw do smaku solą, pieprzem i serem.

Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowymMakaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron fettucine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu