Przejdź do głównej treści
Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami
Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywamiMakaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami
Kategoria: Makarony

Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami

4 osoby
Składniki

• Makaron orchiette 300 g
• Ricotta 150 g
• Groszek 200 g
• Szparagi zielone 200 g
• Śmietana 18% 150 ml
• Czosnek 2 ząbki
• Masło tradycyjne 80 g
• Sól, pieprz - do smaku
• Mikroliście - do dekoracji

Przygotowanie

Czosnek posiekaj, szparagi podziel na pół. Ugotuj makaron. Rozgrzej patelnię i przesmaż na maśle czosnek, a gdy się zarumieni, dodaj groszek i szparagi. Na patelnię wlej śmietanę i chwilę gotuj. Gdy śmietana się zagęści, dodaj ugotowany makaron. Na koniec dodaj ricottę, dopraw pieprzem i solą. Danie udekoruj mikroliśćmi.

Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywamiMakaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami
Czego szukasz?
Zamknij
Makaron orcchiette z ricottą i zielonymi warzywami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu