Przejdź do głównej treści
Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży
Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małżyPiotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży
Nowość
Kategoria: Makarony

Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży

Składniki
  • Piotrosz filet
  • Makaron czarny tagliolini la Fileja
  • Mięso z małży
  • Koper włoski
  • Bazylia
Przygotowanie

Fileta podziel na 4 kawałki, obtocz w mące i smaż w głębokim tłuszczu. Wyciśnij cytrynę i wymieszaj z cukrem (1:1). Wlej to na patelnię i dodaj masło, zagęść. Następnie kolejno dodaj mięso małży i mieszaj. Dodaj ugotowany makaron tagliolini sepia, cienko pokrojony koper włoski, bazylię. Wyłóż na talerz.

Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małżyPiotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży
Czego szukasz?
Zamknij
Piotrosz z makaronem czarnym tagliolini w sosie cytrynowym z mięsem z małży
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu