Przejdź do głównej treści
Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni
Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoniPlastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni
Nowość
Kategoria: Makarony

Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni

Składniki
  • Okoń nilowy
  • Rigattoni
  • Sos z żółtych pomidorków koktajlowych
  • Rzepa arbuzowa
  • Białe wino do gotowania Campi Reali
  • Szczypior 
Przygotowanie

Okonia nilowego wrzuć na noc do solanki 3%. Z fileta wykrój cienkie plasterki, przesmaż je na rozgrzanej patelni. Rybę zdejmij z patelni, następnie zalej ją białym winem, odparowuj i dodaj wcześniej przygotowany sos z żółtych pomidorków koktajlowych. Do sosu dodaj ugotowane rigattoni, wymieszaj całość i dodaj usmażoną rybę. Rzepę arbuzową pokrój w cienkie plasterki, następnie w julienne. Dodaj ją na górę do dekoracji dania oraz posyp posiekanym szczypiorek.

Sos z żółtych pomidorków koktajlowych: przesmaż cebulę białą z czosnkiem, zalej białym winem, odparuj i dodaj żółte pomidory. Odparuj, gdy się zagęści, zmiksuj na gładki sos, dodając masło.

Rybę możesz podać także w przesmażonym teście z tempury i kombuchy.

Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoniPlastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni
Czego szukasz?
Zamknij
Plastry okonia w sosie z żółtych pomidorków koktajlowych z makaronem rigattoni
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu