
Kategoria: Pizza
Składniki
- Spód do pizzy bezglutenowy Arco 5szt.
 - Pomidory pelati La Regina 500 g
 - Wege mozarella 500 g
 - Boczniak 300 g
 - Czosnek 2-3 ząbki
 - Olej 100 ml
 - Papryka grillowana Arco 1 puszka
 - Sól, pieprz, oregano - do smaku
 - Oliwki calamata 200 g
 - Szpinak 100 g
 - Rukola 50 g
 - Oliwa 80 g
 
Przygotowanie
Pomidory zgnieć widelcem, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zetrzyj mozzarellę. Boczniaki przesmaż na oleju z dodatkiem świeżego czosnku. Sos z pomidorów rozsmaruj na gotowym spodzie do pizzy, dodaj starty ser, zapiecz w piecu do pizzy. Po wyjęciu wyłóż dodatki – boczniaki, paprykę, oliwki, szpinak i rukolę.
