Przejdź do głównej treści
Pizza wege z boczniakami i oliwkami
Pizza wege z boczniakami i oliwkamiPizza wege z boczniakami i oliwkami
Kategoria: Pizza

Pizza wege z boczniakami i oliwkami

Składniki
  • Spód do pizzy bezglutenowy Arco 5szt.
  • Pomidory pelati La Regina 500 g
  • Wege mozarella 500 g
  • Boczniak 300 g
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Olej 100 ml
  • Papryka grillowana Arco 1 puszka
  • Sól, pieprz, oregano - do smaku
  • Oliwki calamata 200 g
  • Szpinak 100 g
  • Rukola 50 g
  • Oliwa 80 g
Przygotowanie

Pomidory zgnieć widelcem, dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zetrzyj mozzarellę. Boczniaki przesmaż na oleju z dodatkiem świeżego czosnku. Sos z pomidorów rozsmaruj na gotowym spodzie do pizzy, dodaj starty ser, zapiecz w piecu do pizzy. Po wyjęciu wyłóż dodatki – boczniaki, paprykę, oliwki, szpinak i rukolę.

Pizza wege z boczniakami i oliwkamiPizza wege z boczniakami i oliwkami

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Pizza wege z boczniakami i oliwkami
Czego szukasz?
Zamknij
Pizza wege z boczniakami i oliwkami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu