Przejdź do głównej treści
Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim seremSałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Kategoria: Sałatki

Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem

4 osoby
Składniki

• Koper włoski 400 g
• Cukinia 230 g
• Suszone pomidory Ginos 70 g
• Kozi ser twarogowy 120 g
• Cytryna 2 szt.
• Miód 150 g
• Musztarda dijon 90 g
• Biały krem balsamiczny Carandini 150 ml
• Orzech pinii Cook Premium 20 g
• Oliwa z oliwek 120 ml
• Kiełki - do dekoracji

Przygotowanie

Przygotuj winegret: wyciśnij sok z cytryny, dodaj musztardę, miód i oliwę. Całość wymieszaj. Koper włoski poszatkuj, wymieszaj z sosem winegret i włóż do worka, następnie skompresuj. Cukinię pokrój w plastry i zamarynuj w białym kremie balsamicznym. Po upływie 15 min. odcedź zamarynowane warzywa. Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni, suszone pomidory pokrój w julienne, a kozi ser w plastry.

Sposób podania:
Plastry cukinii ułóż na dnie talerza, połóż na wierzch koper włoski i ser. Udekoruj orzeszkami piniowymi, pomidorami suszonymi, świeżym koprem i kiełkami. 

Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim seremSałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Czego szukasz?
Zamknij
Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu