Przejdź do głównej treści
Mule w muszli w pomidorach
Mule w muszli w pomidorachMule w muszli w pomidorach

Mule w muszli w pomidorach

4-5 osób
Składniki

• Mule w muszli 2 kg
• Oliwa 2 łyżki
• Cebula 1 szt.
• Czosnek 4 ząbki
• Papryczka chilli 5 plasterków
• Wino białe wytrawne 100 ml
• Pomidory krojone 1,5 szklanki
• Sól, pieprz, oregano – do smaku
• Natka pietruszki 2 łyżki

Przygotowanie

Mule opłucz pod bieżącą wodą. Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę, plastry czosnku i chilli, podsmaż. Dodaj mule, podlej winem i przykryj. Duś przez ok. 5 min., aż muszle się otworzą (te, które zostaną zamknięte, wyrzuć). Dodaj pomidory krojone, przypraw solą, pieprzem i oregano. Wymieszaj delikatnie i posyp posiekaną natką pietruszki.

Mule w muszli w pomidorachMule w muszli w pomidorach
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Mule w muszli w pomidorach
Czego szukasz?
Zamknij
Mule w muszli w pomidorach
Trendbook 2023

Pobierz najnowszy Trendbook 2023 dla branży horeca:

  • wypowiedzi ekspertów
  • wywiady
  • ciekawostki
  • i wiele więcej!

Zapisz się do newslettera i otrzymaj dostęp do bezpłatnej publikacji.

Zamknij
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu