Przejdź do głównej treści
Mule zapiekane
Mule zapiekaneMule zapiekane

Mule zapiekane

10 osób
Składniki

• Mule w muszli Sea Story 2,5 kg
• Oliwa pomace Yes Chef 50 g
• Czosnek 4 ząbki
• Szalotka 150 g
• Białe wino do gotowania Campi Reali 200 ml
• Śmietanka 18% 1 l
• Ser Pecorino Romano 100 g
• Bagietka pszenna – do dekoracji
• Bazylia – do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie pomace przesmaż czosnek i szalotkę, podlej winem, zredukuj. Dodaj śmietanę, ponownie zredukuj. Dodaj połowę sera, zamieszaj i wrzuć mule. Gotuj aż do ich otwarcia.

Sposób podania:
Przełóż na talerz, posyp serem i zapiecz pod salamandrem. Posyp pudrem z suszonej bagietki i bazylii. 

Mule zapiekaneMule zapiekane
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Mule zapiekane
Czego szukasz?
Zamknij
Mule zapiekane
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu