Przejdź do głównej treści
Risotto z grzybami leśnymi
Risotto z grzybami leśnymiRisotto z grzybami leśnymi

Risotto z grzybami leśnymi

5 osób
Składniki

• Oliwa 50 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek w płatkach 1 łyżeczka
• Grzyby leśne mix Ginos 200 g
• Ryż arborio 300 g
• Bulion drobiowy ok. 1 l
• Wino białe 100 ml
• Masło 150 g
• Ser Pecorino Romano 120 g
• Rozmaryn 1 gałązka - wg uznania
• Sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

Rozgrzej oliwę w szerokim garnku i upraż ryż razem z szalotką i czosnkiem. Podlej białym winem i odparuj, dodaj grzyby leśne. Następnie całość podlewaj stopniowo bulionem drobiowym, aż do ugotowania ryżu - ok. 15 min. Na koniec dodaj zimne masło i starty ser Pecorino Romano. Dopraw do smaku.

Risotto z grzybami leśnymiRisotto z grzybami leśnymi
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Risotto z grzybami leśnymi
Czego szukasz?
Zamknij
Risotto z grzybami leśnymi
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu