Przejdź do głównej treści
Sałatka z marynowanej cukinii i kopru włoskiego z vege nuggetsami
Risotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsamiRisotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsami
Kategoria: Wege

Risotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsami

5 osób
Składniki
  • Kalafior brunoise kosteczka 4mm 1,5 kg
  • Rodzynki sułtańskie Cook Basic 200 g
  • Świeże zielone szparagi 1 pęczek
  • Napój roślinny sojowy lub migdałowy 0,5 l
  • Kremowy ser wegański 400 g
  • Płatki drożdżowe nieaktywne Cook Vege 30 g
  • Vegenuggetsy Cook Vege 15 szt.


  • Dodatki:
  • Olej zielony, np. szczypiorkowy
  • Mikroliście
  • Rzodkiewka
  • Fasolka edamame 300 g
Przygotowanie

Rodzynki namocz w podgrzanym napoju sojowym lub migdałowym.

Szparagi obierz i zblanszuj – zahartuj w  wodzie z lodem.

Kalafior podgrzej na patelni, gdy lekko się zrumieni dodaj namoczone rodzynki, podlej napojem po moczeniu rodzynek. Dodaj pokrojone szparagi. Na koniec dodaj zimny kremowy serek, aby wygładzić risotto, oraz płatki drożdżowe.

Vegenugettsy usmaż.

Sposób podania:
Poszczególne składniki wyłóź na talerz, udekoruj według uznania.

Risotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsamiRisotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Risotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsami
Czego szukasz?
Zamknij
Risotto z kalafiora z rodzynkami i vege nuggetsami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu