Przejdź do głównej treści
Risotto z kalafiorem i bobem
Risotto z kalafiorem i bobemRisotto z kalafiorem i bobem
Kategoria: Wege

Risotto z kalafiorem i bobem

4-5 osób
Składniki

• Ryż arborio Arco 320 g
• Oliwa pomace 100 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Białe wino 200 ml
• Bulion warzywny ok. 1 l
• Pesto bazyliowe Ginos 80 g
• Kalafior 400 g
• Brokuł 200 g
• Bób 200 g
• Orzechy pini Cook Premium 50 g
• Oliwa bazyliowa Ollio – do smaku

Przygotowanie

Na oliwie przesmaż ryż, dodaj czosnek i szalotkę, podlej białym winem, odparuj. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulionu warzywnego. Gdy ryż będzie aldente, dodaj pesto bazyliowe. 

Na oliwie obsmaż na rumiano plastry kalafiora i lekko podsmaż bób. Brokuł zblanszuj. Orzechy pinii upraż na suchej patelni.

Sposób podania:
Risotto wyłóż na płaski talerz wraz z dodatkami, skrop oliwą bazyliową. Udekoruj według uznania.  

Risotto z kalafiorem i bobemRisotto z kalafiorem i bobem

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Risotto z kalafiorem i bobem
Czego szukasz?
Zamknij
Risotto z kalafiorem i bobem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu