• Bulion drobiowy 1 l
• Sos sojowy Yamasa 50 ml
• Limonka 1 szt.
• Imbir 50 g
• Czosnek 50 g
• Marchew 100 g
• Cukinia 100 g
• Seler korzeń 100 g
• Wołowina zrazowa 400 g
• Pak choi 200 g
Dodatki:
• Kolendra, szczypior
• Sezam prażony
• Noodle
• Grzyby
Przygotowanie zupy rozpocznij od przyprawienia bulionu drobiowego: dodaj sos sojowy, limonkę, imbir, czosnek. Gotuj razem na wolnym ogniu przez ok. 20 min. Możesz dodać również inne przyprawy, jak chilli, kolendrę, trawę cytrynową. W międzyczasie pokrój wołowinę zrazową na bardzo cienkie kawałki, a warzywa w cienkie paski (oprócz pak choi).
Sposób podania:
W talerzu ułóż warzywa oraz mięso i zalej wrzącym bulionem. Bulion możesz wzbogacić o azjatyckie noodle i grzyby. Możesz dodać też świeżą kolendrę, szczypior czy prażony sezam.