Przejdź do głównej treści
Bulion orientalny z warzywami i wołowiną
Bulion orientalny z warzywami i wołowinąBulion orientalny z warzywami i wołowiną
Kategoria: Zupy

Bulion orientalny z warzywami i wołowiną

4 osoby
Składniki

• Bulion drobiowy 1 l
• Sos sojowy Yamasa 50 ml
• Limonka 1 szt.
• Imbir 50 g
• Czosnek 50 g
• Marchew 100 g
• Cukinia 100 g
• Seler korzeń 100 g
• Wołowina zrazowa 400 g
• Pak choi 200 g 

Dodatki:
• Kolendra, szczypior
• Sezam prażony
• Noodle
• Grzyby

Przygotowanie

Przygotowanie zupy rozpocznij od przyprawienia bulionu drobiowego: dodaj sos sojowy, limonkę, imbir, czosnek. Gotuj razem na wolnym ogniu przez ok. 20 min. Możesz dodać również inne przyprawy, jak chilli, kolendrę, trawę cytrynową. W międzyczasie pokrój wołowinę zrazową na bardzo cienkie kawałki, a warzywa w cienkie paski (oprócz pak choi).

Sposób podania:
W talerzu ułóż warzywa oraz mięso i zalej wrzącym bulionem. Bulion możesz wzbogacić o azjatyckie noodle i grzyby. Możesz dodać też świeżą kolendrę, szczypior czy prażony sezam.

Bulion orientalny z warzywami i wołowinąBulion orientalny z warzywami i wołowiną
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Bulion orientalny z warzywami i wołowiną
Czego szukasz?
Zamknij
Bulion orientalny z warzywami i wołowiną
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu