Przejdź do głównej treści
Consommé z czerwonej kapusty
Consommé z czerwonej kapustyConsommé z czerwonej kapusty
Kategoria: Zupy

Consommé z czerwonej kapusty

10 osób
Składniki

• Czerwona kapusta 2 główki
• Noga z kaczki 4 szt.
• Smalec kaczy 2 kg
• Tymianek 5 gałązek
• Czosnek 1 główka
• Mąka 500 g
• Woda 175 ml
• Kurka 500 g
• Ciasto pierogowe

Dekoracje:
• Mikroliście
• Śmietana kwaśna
• Olej koperkowy

Przygotowanie

Czerwoną kapustę posiekaj, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Całość dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki, aż kapusta puści sok. Odciśnij sok z kapusty i dopraw octem figowym. Przed wydaniem płyn podgrzej.

Nogi z kaczki skonfituj w tłuszczu kaczym z dodatkiem czosnku i tymianku. Gdy mięso będzie gotowe, oddziel je od kości. Do mięsa dodaj przesmażone, a następnie posiekane kurki, wymieszaj całość.

Zagnieć ciasto pierogowe i uformuj pierożki z farszem kurkowym. 

Sposób podania:
Do bulionówki wyłóż pierożki, zalej consommé. Udekoruj mikroliśćmi, kwaśną śmietaną i olejem koperkowym.

Consommé z czerwonej kapustyConsommé z czerwonej kapusty
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Consommé z czerwonej kapusty
Czego szukasz?
Zamknij
Consommé z czerwonej kapusty
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu