Przejdź do głównej treści
Krem z cukinii ze smażonym boczkiem
Krem z cukinii ze smażonym boczkiemKrem z cukinii ze smażonym boczkiem
Kategoria: Zupy

Krem z cukinii ze smażonym boczkiem

4 osoby
Składniki

• Cebula 200 g
• Czosnek 50 g
• Masło 100 g
• Cukinia 500 g
• Bulion drobiowy 1 l
• Śmietana 18% 200 ml
• Boczek parzony w plastrach 200 g

Przygotowanie

Pokrój cebulę i czosnek, przesmaż na maśle. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż przez kolejne 5 min. Podlej bulionem drobiowym oraz śmietaną, gotuj przez ok. 30 min. Całość zmiksuj blenderem. Przypraw solą oraz pieprzem. Krem przetrzyj przez sito. Boczek pokrój w drobne paski i przesmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Sposób podania:
Krem przelej do talerza i posyp chrupiącym boczkiem.

Krem z cukinii ze smażonym boczkiemKrem z cukinii ze smażonym boczkiem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Krem z cukinii ze smażonym boczkiem
Czego szukasz?
Zamknij
Krem z cukinii ze smażonym boczkiem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu