Przejdź do głównej treści
Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem
Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiemKrem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem
Kategoria: Zupy

Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem

10 osób
Składniki

• Kapusta włoska 1,5 kg
• Ziemniaki 700 g
• Bulion warzywny 3 l
• Cebula 200 g
• Czosnek 10 g
• Masło 100 g
• Kminek Horeca Aroma 3 g
• Ocet winny 50 ml
• Białe wino do gotowania Campi Reali 200 ml 
• Pstrąg wędzony na gorąco 250 g
• Jogurt naturalny 300 ml
• Sól, pieprz - do smaku

Dekoracje:
• Liść shiso
• Płatki kwiatów
• Mikroliście groszku

Przygotowanie

Kapustę włoską drobno posiekaj, 250 g kapusty odłóż na bok. Ziemniaki pokrój w cząstki. Cebulę i czosnek pokrój w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzej ¾ masła i przesmaż cebulę i czosnek. Do rondla dodaj kminek, większą część kapusty i ziemniaki. Warzywa podlej białym winem i odparuj alkohol. Zalej warzywa bulionem i gotuj przez ok. 25 minut na małym ogniu. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Na pozostałym maśle przesmaż odłożoną kapustę. Podlej octem i odparuj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Z filetów rybnych wytnij małe romby.

Sposób podania:
Do talerza nalej krem, wyłóż smażoną kapustę, rybę i knelki z jogurtu. Całość udekoruj liściem shiso, płatkami kwiatów i mikrolistkami groszku.

 

Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiemKrem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem
Czego szukasz?
Zamknij
Krem z kapusty włoskiej z wędzonym pstrągiem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu