Przejdź do głównej treści
Krem z marchwi z przegrzebkami
Krem z marchwi z przegrzebkami Krem z marchwi z przegrzebkami
Kategoria: Zupy

Krem z marchwi z przegrzebkami

6 osób
Składniki
  • Marchew 500 g
  • Curry 10 g
  • Bulion warzywny 1 l 
  • Śmietana 50 ml
  • Przegrzebki 18 szt.
  • Trawa cytrynowa 2 szt.
  • Pietruszka - kilka listków
  • Sól, pieprz czarny, cukier - do smaku
  • Kardamon - kilka ziaren
  • Masło 
Przygotowanie

Marchew upiecz z masłem w piecu na złoto. W garnku, na wolnym ogniu, smaż curry, dodaj upieczoną marchew i zalej bulionem. Dodaj przyprawy: trawę cytrynową, kardamon, najlepiej w specjalnym stalowym koszyczku (dzięki temu łatwiej będzie się ich pozbyć, przed blendowaniem zupy). Całość gotuj do miękkości, dopraw i zblenduj. Następnie przetrzyj przez sito i dolej śmietanę. Przegrzebki usmaż na maśle, dopraw i ułóż w talerzu tak, by nie zanurzyły się całe w zupie. Zupę udekoruj natką pietruszki.



 

Krem z marchwi z przegrzebkami Krem z marchwi z przegrzebkami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Krem z marchwi z przegrzebkami
Czego szukasz?
Zamknij
Krem z marchwi z przegrzebkami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu