Przejdź do głównej treści
Krem z pomidorów z mozzarellą
Krem z pomidorów z mozzarelląKrem z pomidorów z mozzarellą
Kategoria: Zupy

Krem z pomidorów z mozzarellą

4 osoby
Składniki

• Czosnek 100 g
• Cebula 200 g
• Bulion drobiowy 1 l
• Pulpa pomidorowa 1 l
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Mozzarella 1 szt.
• Oliwa EV z bazylią Ollio 100 ml

Przygotowanie

Pokrojony czosnek i cebulę przesmaż na oliwie z bazylią na średnim ogniu – tak, by bazylia zawarta w oliwie się nie przypaliła. Podlej bulionem drobiowym oraz pulpą pomidorową. Gotuj razem ok. 25 min., a następnie zmiksuj. Dopraw całość solą, pieprzem oraz cukrem, przecedź. Mozzarellę pokrój.

Sposób podania:
Zupę podawaj z mozzarellą i udekoruj oliwą z bazylią.

Krem z pomidorów z mozzarelląKrem z pomidorów z mozzarellą
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Krem z pomidorów z mozzarellą
Czego szukasz?
Zamknij
Krem z pomidorów z mozzarellą
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu