Przejdź do głównej treści
Krem ze szpinaku  z kwaśną śmietaną
Krem ze szpinaku  z kwaśną śmietanąKrem ze szpinaku  z kwaśną śmietaną
Kategoria: Zupy

Krem ze szpinaku z kwaśną śmietaną

5 osób
Składniki

• Cebula 200 g
• Masło 200 g
• Czosnek 4 ząbki
• Szpinak mrożony 800 g
• Bulion 1 l
• Śmietana 18% 300 ml
• Kwaśna śmietana 300 g
• Sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj pokrojony w plastry czosnek. Gdy cebula z czosnkiem zarumienią się, dodaj rozmrożony szpinak. Podlej bulionem, dodaj śmietanę i zblenduj na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem.

Jeśli zupa wyszła za rzadka, zagęść ją zasmażką: 50 g masła rozpuść na patelni, dodaj 50 g mąki, wymieszaj na jednolitą masę.

Sposób podania:
Zupę podawaj z kwaśną śmietaną.

Krem ze szpinaku  z kwaśną śmietanąKrem ze szpinaku  z kwaśną śmietaną
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Krem ze szpinaku  z kwaśną śmietaną
Czego szukasz?
Zamknij
Krem ze szpinaku  z kwaśną śmietaną
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu