Przejdź do głównej treści
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiemZupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Kategoria: Zupy

Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem

10 osób
Składniki

• Kurki 1 kg
• Cebula 150 g
• Masło 50 g
• Bulion z kurczaka 2 l
• Tymianek suszony 1 łyżeczka
• Śmietana 100 ml
• Sól, pieprz – do smaku
• Sos sojowo-grzybowy – do smaku
• Twaróg wędzony 200 g

Dekoracje wg uznania

Przygotowanie

Kurki oczyść, zblanszuj, osusz, pokrój w kostkę. Przesmaż na maśle z posiekaną cebulą, podlej bulionem, dodaj tymianek i gotuj przez ok. 20 min. Ugotowane kurki zabiel śmietaną, dopraw solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.

Sposób podania:
Wlej zupę do talerza i pokrusz wędzony twaróg. Udekoruj całość wg uznania.

Zupa kurkowa z wędzonym twarogiemZupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu