Przejdź do głównej treści
Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem
Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiemZupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem
Kategoria: Zupy

Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem

5 osób
Składniki

• Łosoś filet 200 g
• Cebula 70 g
• Marchew 100 g
• Cukinia 100 g
• Czosnek 3 zabki
• Ziele angielskie 4 szt.
• Liść laurowy 5 szt.
• Bulion warzywny 2 l 
• Podgrzybki suszone Forrest 100 g
• Pulpa pomidorowa 100 g
• Sól, pieprz - do smaku

Dodatki:
• Natka pietruszki 40 g
• Koperek 40 g

Przygotowanie

Pokrój cebulę w piórka, a marchew i cukinię w długie paski. Piekarnik rozgrzej do temp. 220oC. Obrane warzywa i przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie) wyłóż płasko na blasze, piecz przez 7-10 min., przełóż do garnka i zalej bulionem wraz z pulpą pomidorową. Dodaj suszone podgrzybki. Gotuj wszystko na małym ogniu, aż nabierze smaku. Dopraw solą i pieprzem.

Sposób podania: 
Pokrój łososia w większe kostki i wyłóż na talerz. Gorącym wywarem z warzywami zalej łososia tak, aby stracił swoją surowość. Zupę udekoruj świeżymi ziołami.

Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiemZupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa pomiodorowo-grzybowa z łososiem
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu