Przejdź do głównej treści
Zupa z kałamarnicą
Zupa z kałamarnicąZupa z kałamarnicą
Kategoria: Zupy

Zupa z kałamarnicą

4-5 osób
Składniki

• Kałamarnica 300 g
• Papryka czerwona 100 g
• Marchew 100 g
• Cukinia 200 g
• Olej 50 ml
• Cebula czerwona 100 g
• Papryka chilli 1 szt.
• Pieczarki 100 g
• Pasta curry żółta 1 łyżka
• Mleczko kokosowe Asiya 200 ml
• Limonka 3 listki
• Bulion z warzyw 1 l
• Sól, pieprz – do smaku
• Kolendra – do dekoracji

Przygotowanie

Kałamarnicę i warzywa (paprykę, marchew, cukinię) pokrój w cienkie paski, odłóż na bok. W garnku rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną kałamarnicę, a następnie pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, chilli i pieczarki. Przesmaż. Dodaj pastę curry, chwilę smaż, aby curry wydobyło maksymalnie swoje aromaty. Wlej mleczko kokosowe i zagotuj, po chwili dodaj liście limonki. Wlej bulion warzywny, zagotuj. Następnie dodaj pozostałe warzywa i gotuj przez 3 min. Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj zupę kolendrą.

Zupa z kałamarnicąZupa z kałamarnicą
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Zupa z kałamarnicą
Czego szukasz?
Zamknij
Zupa z kałamarnicą
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu