Przejdź do głównej treści
Paella mini
Paella miniPaella mini

Paella mini

10 osób
Składniki

• Oliwa 100 ml 
• Ryż Arborio 500 g
• Czosnek 4 ząbki 
• Szalotka 2 szt.
• Wino białe do gotowania Campi Reali 200 ml 
• Bulion rybny
• Szafran nitki 2 g
• Olej 100 ml
• Krewetki argentyńskie 10 szt.
• Małże 500 g
• Chorizo 500 g
• Miks świeżych papryk – do dekoracji
• Koper włoski, szczypior – do dekoracji

Przygotowanie

Na oliwie przesmaż ryż, dodaj 2 ząbki czosnku i szalotki, podlej 100 ml białego wina, odparuj. Dodaj szafran. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulion rybny, aż ryż będzie al dente.

Na drugiej patelni rozgrzej olej i dodaj posiekany czosnek, obsmaż krewetki i małże, dolej 100 ml białego wina. Gdy 3/4 wina odparuje, dodaj chorizo w plastrach. 

Sposób podania:
Paellę serwuj na minipatelniach. Udekoruj według uznania.

Paella miniPaella mini
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Paella mini
Czego szukasz?
Zamknij
Paella mini
Trendbook 2023

Pobierz najnowszy Trendbook 2023 dla branży horeca:

  • wypowiedzi ekspertów
  • wywiady
  • ciekawostki
  • i wiele więcej!

Zapisz się do newslettera i otrzymaj dostęp do bezpłatnej publikacji.

Zamknij
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu