Przejdź do głównej treści
Torta Caprese
Torta CapreseTorta Caprese

Torta Caprese

Składniki
  • Migdały obrane 300 g      
  • Czekolada deserowa 72% 300 g  
  • Cukier 200 g  
  • Masło 250 g
  • Jaja 5 szt.
  • Sól
             
Przygotowanie

Upraż migdały w piekarniku w temp. 200° na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do ostygnięcia, następnie posiekaj drobno. Rozpuść czekoladę z masłem w małym rondelku  i pozostaw do ostygnięcia. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywno. Wstaw je do lodówki, w międzyczasie żółtka ubij z cukrem. Połącz tak przygotowane składniki: posiekane migdały, czekoladę, masło i pianę z białek. Dokładnie wymieszaj, od góry do dołu, a następnie przelej masę do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Piecz ciasto w temp. 180° ok. 40-45 minut.

Torta CapreseTorta Caprese
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Torta Caprese
Czego szukasz?
Zamknij
Torta Caprese
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu