Przejdź do głównej treści
Torta Caprese
Torta CapreseTorta Caprese

Torta Caprese

Składniki
  • Migdały obrane 300 g      
  • Czekolada deserowa 72% 300 g  
  • Cukier 200 g  
  • Masło 250 g
  • Jaja 5 szt.
  • Sól
             
Przygotowanie

Upraż migdały w piekarniku w temp. 200° na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do ostygnięcia, następnie posiekaj drobno. Rozpuść czekoladę z masłem w małym rondelku  i pozostaw do ostygnięcia. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywno. Wstaw je do lodówki, w międzyczasie żółtka ubij z cukrem. Połącz tak przygotowane składniki: posiekane migdały, czekoladę, masło i pianę z białek. Dokładnie wymieszaj, od góry do dołu, a następnie przelej masę do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Piecz ciasto w temp. 180° ok. 40-45 minut.

Torta CapreseTorta Caprese
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Torta Caprese
Czego szukasz?
Zamknij
Torta Caprese
Trendbook 2023

Pobierz najnowszy Trendbook 2023 dla branży horeca:

  • wypowiedzi ekspertów
  • wywiady
  • ciekawostki
  • i wiele więcej!

Zapisz się do newslettera i otrzymaj dostęp do bezpłatnej publikacji.

Zamknij
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu