Przejdź do głównej treści
Kogel-mogel z owocami i bezą
Kogel-mogel z owocami i beząKogel-mogel z owocami i bezą
Kategoria: Desery

Kogel-mogel z owocami i bezą

5 osób
Składniki

Kogel-mogel:
• Jaja Mili 10 szt.
• Cukier puder Cukier Królewski 150 g
• Truskawki 200 g
• Borówki 200 g
• Śliwki 300 g
• Cytryna 1 szt.
• Syrop cukrowy Routin
• Mięta 50 g

Beza:
• Białka 400 g
• Cukier biały Cukier Królewski 650 g
• Sok z cytryny 20 ml
• Kiwi green powder Sosa 

Przygotowanie

Beza:
Ubij białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny, miksuj jeszcze przez 2-3 minuty. Dodaj kiwi green powder do masy – tyle, aby uzyskać żądaną intensywność koloru. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij małe beziki. Susz je przez 2 godz. w temp. 90˚C.

Kogel-mogel:
Żółtka utrzyj z cukrem, następnie przełóż do syfonu, dodaj 1 nabój. Odstaw na min. 1 godz.

Owoce:
Umyte owoce zalej syropem cukrowym ze skórką z cytryny, następnie skompresuj.

Owoce ułóż na koglu-moglu, udekoruj bezikami i listkami mięty.

Bartłomiej Fryc
Autor przepisu
Bartłomiej Fryc
Kogel-mogel z owocami i beząKogel-mogel z owocami i bezą
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Kogel-mogel z owocami i bezą
Czego szukasz?
Zamknij
Kogel-mogel z owocami i bezą
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu