
Kogel-mogel:
• Jaja Mili 10 szt.
• Cukier puder Cukier Królewski 150 g
• Truskawki 200 g
• Borówki 200 g
• Śliwki 300 g
• Cytryna 1 szt.
• Syrop cukrowy Routin
• Mięta 50 g
Beza:
• Białka 400 g
• Cukier biały Cukier Królewski 650 g
• Sok z cytryny 20 ml
• Kiwi green powder Sosa
Beza:
Ubij białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny, miksuj jeszcze przez 2-3 minuty. Dodaj kiwi green powder do masy – tyle, aby uzyskać żądaną intensywność koloru. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij małe beziki. Susz je przez 2 godz. w temp. 90˚C.
Kogel-mogel:
Żółtka utrzyj z cukrem, następnie przełóż do syfonu, dodaj 1 nabój. Odstaw na min. 1 godz.
Owoce:
Umyte owoce zalej syropem cukrowym ze skórką z cytryny, następnie skompresuj.
Owoce ułóż na koglu-moglu, udekoruj bezikami i listkami mięty.