Przejdź do głównej treści
Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim
Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozimCarpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim
Kategoria: Przystawki

Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim

4 osoby
Składniki

Carpaccio z kaczki:
• Filet z kaczki 1 szt. (ok. 200 g)
• Sól morska, cukier brązowy, tymianek, rozmaryn, majeranek, likier Cointreau, skórka z pomarańczy – do marynaty

Sos biały:
• Biała czekolada 200 g
• Ser kozi twarogowy 100 g
• Pieprz młotkowany Horeca Aroma – do smaku

Dekoracje:
• Poziomki
• Kurki marynowane Forrest
• Jeżyny

Przygotowanie

Carpaccio z kaczki:
Wszystkie składniki do zamarynowania wymieszaj (sól z cukrem w proporcji 1:1) i zasyp nimi filet z kaczki tak, aby był w całości przykryty. Pozostaw do zamarynowania przez przynajmniej 48 godzin. Wyjmij pierś z marynaty, pokrój w cienkie plastry.

Sos biały:
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodając kozi ser twarogowy i odrobinę młotkowanego pieprzu. Dobrze wymieszaj.

Sposób podania:
Na talerz wyłóż biały sos, a następnie carpaccio z kaczki. Udekoruj poziomkami, jeżynami i kurkami marynowanymi.

Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozimCarpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim
Czego szukasz?
Zamknij
Carpaccio z kaczki z sosem z białej czekolady i serem kozim
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu