Przejdź do głównej treści
Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznymPiernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Kategoria: Desery

Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym

4 osoby
Składniki

• Parfait Debic 500 ml
• Purée truskawkowe Ponthier 400 ml
• Migdały łuskane Cook Basic 150 g
• Morele suszone Cook Basic 150 g
• Rodzynki sułtańskie Cook Basic 100 g
• Pierniki 200 g
• Krem balsamiczny Carandini - do smaku

Przygotowanie

Schłodzone parfait ubij na pianę. Pierniki, morele i obrane migdały pokrój w kostkę. Do piany dodaj pokrojone bakalie i rodzynki. Następnie wymieszaj i przełóż do formy, zamroź. Mrożone parfait pokrój i ułóż na talerzu, udekoruj purée truskawkowym i odrobiną kremu balsamicznego.

Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznymPiernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Czego szukasz?
Zamknij
Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu