Przejdź do głównej treści
Tatar z krzyżowej wołowej
Tatar z krzyżowej wołowejTatar z krzyżowej wołowej
Kategoria: Przystawki

Tatar z krzyżowej wołowej

10 osób
Składniki

Tatar:
• Krzyżowa wołowa 1 kg
• Szalotka 200 g
• Szczypiorek drobny 100 g
• Olej z pestek dyni Horeca Aroma Gold 50 ml
• Sól, pieprz, cukier, ocet sherry – do smaku

Majonez szczypiorkowy:
• Żółtka 2 szt.
• Musztarda dijon 1 łyżeczka
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Oliwa szczypiorkowa 250 ml

Dodatkowo:
• Jaja przepiórcze sadzone
• Kapary smażone
• Grzyby shimeji marynowane
• Air bag pork Sosa

Przygotowanie

Tatar:
Krzyżową oczyść z wszystkich błon, następnie pokrój w regularną kostkę. Szalotkę i szczypiorek drobno posiekaj. Mięso wymieszaj z wszystkim dodatkami i przyprawami.

Majonez szczypiorkowy:
W misce wymieszaj żółtka z musztardą i przyprawami. Następnie cienkim strumieniem wlej oliwę szczypiorkową i mieszaj rózgą do uzyskania konsystencji majonezu.

Sposób podania:
Składniki dania wyłóż na talerz.

Tatar z krzyżowej wołowejTatar z krzyżowej wołowej
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Tatar z krzyżowej wołowej
Czego szukasz?
Zamknij
Tatar z krzyżowej wołowej
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu