Przejdź do głównej treści
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledziaTatar ze śledzia
Kategoria: Przystawki

Tatar ze śledzia

10 osób
Składniki

• Śledź 500 g
• Cebula 200 g
• Ogórek konserwowy 100 g
• Kwaśna śmietana 100 g
• Majonez 50 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Cukier – do smaku
• Ocet jabłkowy – do smaku
• Pumpernikiel 40 g
• Kiełki rzodkiewki – do dekoracji
• Mikroliście musztardowca – do dekoracji
• Pasta twarogowa z sepią – do dekoracji

Przygotowanie

Śledzia, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do miski, dodaj śmietanę i majonez, delikatnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem jabłkowym do smaku. 

Sposób podania:
Z kromek pumpernikla wytnij dwie okrągłe kromki. W formie do serwowania przełóż naprzemiennie pumpernikiel i tatar. Udekoruj kiełkami rzodkiewki, listkami musztardowca, spudrowanymi resztkami pumpernikla i pastą twarogową.

Tatar ze śledziaTatar ze śledzia
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Tatar ze śledzia
Czego szukasz?
Zamknij
Tatar ze śledzia
Trendbook 2023

Pobierz najnowszy Trendbook 2023 dla branży horeca:

  • wypowiedzi ekspertów
  • wywiady
  • ciekawostki
  • i wiele więcej!

Zapisz się do newslettera i otrzymaj dostęp do bezpłatnej publikacji.

Zamknij
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu