Przejdź do głównej treści
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledziaTatar ze śledzia
Kategoria: Przystawki

Tatar ze śledzia

10 osób
Składniki

• Śledź 500 g
• Cebula 200 g
• Ogórek konserwowy 100 g
• Kwaśna śmietana 100 g
• Majonez 50 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Cukier – do smaku
• Ocet jabłkowy – do smaku
• Pumpernikiel 40 g
• Kiełki rzodkiewki – do dekoracji
• Mikroliście musztardowca – do dekoracji
• Pasta twarogowa z sepią – do dekoracji

Przygotowanie

Śledzia, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do miski, dodaj śmietanę i majonez, delikatnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem jabłkowym do smaku. 

Sposób podania:
Z kromek pumpernikla wytnij dwie okrągłe kromki. W formie do serwowania przełóż naprzemiennie pumpernikiel i tatar. Udekoruj kiełkami rzodkiewki, listkami musztardowca, spudrowanymi resztkami pumpernikla i pastą twarogową.

Tatar ze śledziaTatar ze śledzia
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Tatar ze śledzia
Czego szukasz?
Zamknij
Tatar ze śledzia
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu