Przejdź do głównej treści
Zapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Zapiekany łosoś z jajkiem na awokadoZapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Kategoria: Przystawki

Zapiekany łosoś z jajkiem na awokado

4 osoby
Składniki

• Awokado duże 2 szt.
• Wędzony łosoś 80 g
• Jaja 4 szt.
• Koperek 30 g
• Pieprz młotkowany Horeca Aroma - do smaku
• Limonka - do smaku

Przygotowanie

Awokado przekrój na pół i pozbądź się pestek. Poukładaj na blaszce i rozgrzej piekarnik do temp. 200oC. Gdy piekarnik sie nagrzeje, ułóż plastry wędzonego łososia i wybij jajko na każdą połowę awokado – tak, aby zachować żółtko w całości. Wstaw do piekarnika na 5 min. Po tym czasie wyjmij blaszkę i posiekaj koperek.

Sposób podania:
Obsyp każdą z połówek posiekanym koperkiem i pieprzem młotkowanym. Skrop wszystko limonką.

Zapiekany łosoś z jajkiem na awokadoZapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
Zapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Czego szukasz?
Zamknij
Zapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu